Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Groentepie - Xorthopitta

images/groentetaart.jpgingrediënten:

Voor een tapsi- ovenschaal/blik van ongeveer 40 cm doorsnee en/of 35 bij 50 cm.

5 filovellen of meer als ze kleiner zijn dan de ovenschaal/bakblik (450 gr)

1½ kg xortha – spinazie, prei, bosuitjes, verse toppen brandnetel, zuringblad, bietenblad, peterselie, gewassen en fijn gesneden.

250 gr fetakaas

2 eieren losgeklopt

1 dl olijfolie

1 theelepel zout

Lees meer...

Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti

images/vork spaghetti.jpgingrediënten:

2 bosjes verse basilicum

2/3 kop gepelde walnoten

1 kop geraspte pecorino of Parmezaanse kaas

6 lepels olijfolie

350 gr spaghetti

Zout en gemalen zwarte peper.

Lees meer...

Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas

images/bulgar 2.jpgingrediënten: 

 

Bulgur salade Pligouri salata                                                                                                                                                                 

200 gram bulgur

1 heel fijngesneden ui

3 tomaten fijngesneden of 200 gr kerstomaten in vieren gesneden

Een halve geschilde komkommer in kleine blokjes gesneden

1 kop fijngesneden platte peterselie

Een paar takjes heel fijn gesneden munt

Beetje zout en peper

Een paar soeplepels olijfolie

Beetje citroensap

Lees meer...

Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele

 

images/kormos.jpgingrediënten:


Boomstammetje - Kormos

 

1 ½ pak, minstens 250 gram biscuitjes

250 gr margarine of boter

175 gr poedersuiker

5 eetlepels cognac (Metaxa) (1/2 dl)

5 eetlepels cacao (50 gr)

100 gr walnoten grof gehakt

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN