Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Rijstpitta - Rizopita

Ingrediënten
Voor als u zelf fillo wilt maken hebt u voor het fillodeeg 3 koppen bloem, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, beetje zout en wat lauw water nodig. Maak hiervan een elastisch deeg, zet het even koel weg voordat u er de vellen van gaat rollen. Voor gekocht fillodeeg hebt u nodig:
6 vellen fillodeeg ongeveer 350 gr.
½ kg risottorijst
125 gr rozijnen
125 gr krenten
200 gr suiker
1 theelepel kaneel, mespunt zout
½ kop olijfolie (ongeveer 8 eetlepels)
1 bakblik van ongeveer 30 bij 40 cm of iets kleiner, 25 bij 35 cm

Περισσότερα...

Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)

Ingrediënten

3 a 4 kleine verse rauwe bietjes
1 zomeruitje
2 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel pompoenpit olie
1 eetlepel appelcider azijn
1 theelepel karwijzaad
1 eetlepel gehakte dille beetje zout en snufje peper

 

Περισσότερα...

Tzatziki

Ingrediënten

1 kg/liter Griekse yoghurt (het liefst Dodonis)
1 middelgrote komkommer
2a 3 worteltjes
4 tenen knoflook
Half kopje gehakte dille
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
½ theelepel zout en snufje peper

 

Περισσότερα...

Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets

VlierbloesemVlierbloesemsorbetijs

½ ltr mineraalwater natural

½ kg suiker

½ dl citroensap

2 bosjes vlierbloesemschermen van 4 grote schermen

Evt. 1 eiwit en/of 2dl room

 

Breng het water met de suiker aan de kook. Neem het van het vuur en hang er de bloesemschermen in aan een touwtje of knip alle steeltjes eraf en doe de bloesem in de suikersiroop.

Περισσότερα...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN