Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Kikkererwtensalade - Rebidosalata


images/kikkererwtensalade.jpgingrediënten:

                                                                                              Bosje kervel gewassen en fijn gesneden

Bosje verse, gewassen grof gesneden koriander

Klein bosje verse, gewassen gesneden munt

4 eetlepels (Griekse) olijfolie

2 eetlepels balsamico azijn

Sap en rasp van kleine citroen

2 teentjes geperste knoflook

Zout – vers gemalen peper – gemalen fenegriek poeder- paprika

Lees meer...

Citroenmousse – Mouse lemoni

images/citroenen in schaal.jpgingrediënten:


1 ½ theelepel gelatinepoeder

2 ½ dl vers citroensap (sap van 3 à 4 citroenen)

3 grote of 4 kleine eieren, gesplitst

3 dl slagroom

140 gram basterdsuiker

Rasp van 1 grote (biologische) citroen

Snufje zout

Lees meer...

Viskroketten – Psarokrokettes


images/visballetjes.jpgIngrediënten:

500 gram diepvrieskabeljauw ontdooid, van graat en vel ontdaan

4-5 sjalotjes gewassen en fijngesneden

250 gram zelfrijzend bakmeel

2,5 dl bier

1 ei

Een half bosje gewassen en fijngesneden platte peterselie

Een half bosje gewassen en fijngesneden dille

Zout en peper

Maïs of zonnebloemolie

Lees meer...

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia

images/soutsoukakia.jpgingrediënten:

1 kilo rundergehakt

1 grote ui, fijn gesnipperd

2 fijn geperste teentjes knoflook

6 sneetjes brood zonder korst geweekt in ruim water

2 eieren

1 theelepel komijn, zout en peper (naar behoefte)

Bosje platte peterselie gewassen en fijngesneden

2 eetlepels olijfolie

 

Voor de tomatensaus

1 kg tomaten, ontveld en gehakt

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel suiker

Zout en peper

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN