Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα

images/auberginesalade1.jpgIngrediënten: 

2 aubergines, lang en niet dik (zonder zaadlijsten)
1 kleine rode ui schoongemaakt en geraspt op de grove rasp
2 kleine knoflooktenen gepeld en geperst of fijngesneden
1 tomaat ontveld en fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel wijnazijn
½ tot 1 theelepel zout –beetje peper
½ theelepel zoet paprikapoeder (of scherpe voor de liefhebber)
½ theelepel gedroogde oregano
een paar takjes platte peterselie gewassen, gedroogd en fijngehakt

Lees meer...

Recepten met Salie

images/salie.jpgIngrediënten:

1 ei losgeklopt
flinke scheut ouzo
wat zout
75 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
2 dl zonnebloemolie
16 tot 20 salieblaadjes
geraspte Parmezaanse kaas

Lees meer...

Morellenlikeur & kersenzoet

images/kers3.jpg ingrediënten:

1 kg Morellen 
300 gram kandijsuiker of bruine suiker
1 liter brandewijn (of Metaxa *****)
Vanillestokje en stukjes (met dunschiller)  gewassen sinaasappelschil

Lees meer...

Molsla met spek / paardenbloemsiroop

images/paardenbloem2.jpgIngrediënten:

200 gram jonge paardenbloembladeren (molsla)
100 gram gekookte kikkererwten of bonen
75 gram gerookt spek in blokjes gesneden
1 snee brood in blokjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
2 lente-uitjes gewassen en fijngesneden
1 eetlepel appelazijn of balsamico azijn
1 teen fijngehakte knoflook
Zout en versgemalen zwarte peper 

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN