Gevulde courgettebloemen
- Details
- Geschreven door Rita Kirligitsis
ingrediënten:
Ongeveer 12 courgette bloemen
1 dl olijfolie
2 heel fijn gesneden uien
200 gram (risotto of pap) rijst
50 gram pijnboompitten
1 dl witte wijn
ingrediënten:
Ongeveer 12 courgette bloemen
1 dl olijfolie
2 heel fijn gesneden uien
200 gram (risotto of pap) rijst
50 gram pijnboompitten
1 dl witte wijn
Ingrediënten:
3 eetlepels fijngesnipperde verse citroenmelisseblaadjes
175 gram roomboter (op kamertemperatuur)
150 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
3 eieren (op kamertemperatuur)
175 gram speltmeel of ander meel / zelfrijzend bakmeel
7 gram bakpoeder
Ingrediënten:
1 kilo spinazie, gewassen en gesneden
250 gram daslook gewassen en fijngesneden (indien niet te vinden, gebruik 2 teentjes knoflook geperst)
bosje lente uitjes, gewassen en in ringetjes gesneden
1 ui fijngesneden
150 gram Griekse yoghurt 10% vet
½ dl olijfolie (mag ook minder) – zout en peper
Ingrediënten:
10 gram gewassen-gedroogde salieblaadjes
2 kleine teentjes knoflook
75 gram amandelen
75 gram geraspte parmezaanse kaas
6 tot 8 eetlepels goede olijfolie
2 eetlepels citroensap
wat peper en zout