Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Aardappelkroketten met daslook

images/aardappelsaslook.jpg

Ingrediënten:

1 kilo aardappelen geschild, of ongeschild, gekookt (er moet 700 tot 800 gram gekookte aardappelen overblijven) het mogen ook zoete aardappelen zijn maar wij hebben de heerlijke biologische aardappelen van Lena en Kostas.
2 uien, schoongemaakt en heel fijn gehakt of geraspt
2 eieren losgeklopt
100 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder, of 100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram havermout
100 gram gewassen, gedroogd en fijngesneden daslook (mocht dit niet te vinden zijn of in een ander seizoen groeien, gebruik dan rucola of gemengde kruiden zoals peterselie, munt, oregano, tijm)
Zout, peper
Zonnebloemolie of maisolie om in te bakken

Lees meer...

Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter

images/ritamaart2021coverbewerkt.jpg

Ingrediënten:

Spinazieschotel uit de oven –Σπανάκι πίτα–Spanáki pita:

500 gram gewassen en indien nodig kleingesneden spinazie
1 prei schoongemaakt, in kleine ringen gesneden en gewassen
1 gele/oranje of rode paprika gewassen en in kleine stukjes gesneden
150 gram champignons of andere paddenstoelen schoongemaakt en in plakjes gesneden 

Lees meer...

Sinaasappel-prei-ei salade

images/de-kip-en-het-ei.jpg

Ingrediënten:
 
2 grote, mooie sinaasappelen schoongemaakt en in partjes en stukken gesneden
1 mooie prei, het wit van de prei schoongemaakt en in hele dunne ringetjes gesneden
2 eieren hard gekookt, gepeld en elk ei in vieren gesneden
Handjevol groene of zwarte olijven, met of zonder pit, voor degene die niet van olijven houden, of het nog lekkerder willen maken, een stuk fetakaas in stukjes snijden.

Lees meer...

Granaatappelcake met yoghurt

Granaatappel cakeIngrediënten Voor de cake:

4 eieren, eiwit en dooier gescheiden
175 gram zachte boter en een beetje extra om in te vetten
200 gram suiker
400 gram volle Griekse yoghurt
2 theelepels bakpoeder
Sap en rasp van een halve citroen
300 gram bloem (of zelfrijzend bakmeel dan is de bakpoeder niet nodig)
Mespunt zout 

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN