Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Amandelsinaasappel cake

Amandelbloesem

ingrediënten:

3 eieren

150 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

150 gram suiker

1 ½ dl olijfolie

200 gram gemalen amandelen (of amandelmeel)

Geraspte schil van 2 grote sinaasappels

Lees meer...

Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen

BulgerIngrediënten:

  • 150 gram bulger
  • 2 kleine of ongeveer 200 gram gerookte forel zonder graat (kan vervangen worden door tonijn of gerookte zalm, maar hier in de Zagori past forel uit de rivier het beste
  • 4 gekookte bieten in blokjes gesneden
  • 100 gram in dunne plakjes gesneden kastanjechampignons
  • 3 gewassen en in kleine ringetjes gesneden bosui
  • ½ bosje peterselie en dille, gewassen en fijngesneden

Lees meer...

Bietenrisotto

Bietenrisotto

Ingrediënten:

  • 400 gram verse bietjes schoongemaakt en geraspt.
  • 300 gram risottorijst
  • 50 gram daslook (mocht dit niet te vinden zijn dan vervangen door rucola) gewassen en klein gesneden
  • 1 ui schoongemaakt en fijngesneden
  • ½ dl olijfolie + 50 gram boter
  • 1 dl witte wijn 
  • +/- 1 ½ tot 2 liter groentebouillon (kokend)
  • 200 gram fetakaas
  • Zout – peper – een beetje balsamicoazijn voor de liefhebber
  • Handvol pompoenpitten even geroosterd

Lees meer...

Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.

FetakaastaartIngrediënten:

100 gram ghee in blokjes (kan ook met boter maar geen margarine)

3 eieren
200 gram bloem
4 dl water
250 gram (Griekse) fetakaas 

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN