Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Orzo risotto met cantharellen & kastanjechampignons

Orzo RisottoYiannis is weer op paddenstoelenjacht geweest, en met succes, een mandje vol cantharellen gevonden, die we heerlijk hebben verwerkt in een orzo risotto, lekkerder kan niet!

Lees meer...

Armelui’s dessert Το επιδόρπιο για φτωχούς

Armelui dessert

Ingrediënten:

8 grote sneden brood (als het oud brood is de harde korsten eraf snijden)

beetje boter

1 pot jam – ik heb heerlijke sleedoorngelei gemaakt, een ‘donkere’ jam is lekker maar ook een abrikozen jam of sinaasappel jam is heerlijk.

2 dl siroop of vervang het door glühwijn die over is. Een beetje cognac of likeur naar keuze is ook heerlijk.

3 eiwitten stijfgeklopt met een mespunt zout en 50 gram suiker (Voeg de suiker geleidelijk toe tijdens het kloppen)

3 eidooiers

Een handvol geschaafde amandelen

Lees meer...

Bieten-sinaasappelchutney

Recept voorjaar 2024Ingrediënten:

350 gram rauwe bietjes, geschild en in kleine stukjes gesneden van 1 cm
350 gram appels, geschild, de klokhuizen verwijderd, gesneden in kleine stukjes van 1 cm
250 gram rode uien, schoongemaakt en fijngehakt
2 ½ dl goede rode wijnazijn en 1 dl balsamico azijn
200 gram bruine suiker
Sap en rasp van 2 sinaasappels
2 teentjes knoflook fijngeperst
2 ½ cm geschilde en geraspte gember
1 theelepel zout
Een mespunt laurierpoeder, chilipoeder, peper

Lees meer...

Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie

Yiouvetsi

Ingrediënten:

4 eetlepels geklaarde boter, of gewone boter maar geen magarine

1 kg lamskoteletten of 800 gram lamsvlees in grove blokken gesneden

2 rode uien gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

1 dl rode wijn

2 blikken gehakte tomaten, 600 tot 800 gram (uit blik omdat het nu geen tomatentijd is en ze niet lekker zijn)

Zout – peper- beetje paprikapoeder (wij gebruiken geen kaneel maar dat kan evt wel)

500 gram dunne spaghetti/spagettini of orzo

Geraspte parmezaanse of kefalotiri kaas of fetakaas 

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN