Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw

Kabeljauwingrediënten:

½ liter groentebouillon
2 x 1 dl witte wijn
4 porties kabeljauw moten van ong. 100 gram
½ dl olijfolie
250 gram in smalle ringen gesneden en gewassen prei
250 gram schoongemaakte, geraspte knolselderij of in ringen gesneden venkel
250 gram risotto rijst
2 eetlepels boter
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 citroen, rasp en sap
Zout en peper

Lees meer...

Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam

ingrediënten:


Kweepeer1 kg kweeperen (schoongemaakt gewicht, geschild, klokkenhuis verwijderd en in plakjes gesneden)
1 kg suiker + zakje vanillesuiker
Sap van 1 citroen
Wat blaadjes van de citroengeranium

Lees meer...

kastanjetaart

Kastanjetaartingrediënten: 

250 gr kastanjes (schoongemaakt gewicht)
100 gr boter
100 gr bruine suiker
eiwit van 3 eieren
vanillesuiker en wat zout

Lees meer...

Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες

images/aardappelkoekjes met zalm en broccoli.jpgingrediënten:

1 kg aardappelen gekookt in de schil
Half bosje platte peterselie, gewassen en fijn gehakt
3 teentjes geperste knoflook 
2 uien schoongemaakt en op de grove rasp geraspt
2 eieren losgeklopt
250 gram fijngeprakte feta kaas
100 tot 150 gram bloem
½ dl olijfolie
50 gram fijn griesmeel
Zout – peper – oregano – paprika poeder
2 dl mais of zonnebloemolie om in te bakken

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN