Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Orzo risotto met cantharellen & kastanjechampignons

Orzo RisottoYiannis is weer op paddenstoelenjacht geweest, en met succes, een mandje vol cantharellen gevonden, die we heerlijk hebben verwerkt in een orzo risotto, lekkerder kan niet!

Ingrediënten: 

500 gram cantharellen en kastanjechampignons, schoongeborsteld en gesneden
350 gram orzo
2 kleine courgettes (ongeveer 15 cm) gewassen en geraspt
1 ui schoongemaakt en fijngehakt
8 bosuitjes gewassen en in kleine ringetjes gesneden
2 knoflookteentjes geperst
¾ liter groentebouillon
50 gram geroosterde zonnebloempitten (zelf roosteren in een droge koekenpan)
1 dl droge witte wijn
½ dl olijfolie
100 gram geraspte kaas (naar keuze, fetakaas is ook lekker)
Zout peper
Bosje gewassen en fijngehakte platte peterselie

Chantarelle

Bereiding: 

Verwarm in een ruime pan ¾ van de olijfolie en fruit de gehakte ui, bosuitjes en knoflook op een matig vuur voor ongeveer 3 minuten. Nu mag het vuur hoger en voeg alle paddenstoelen toe en bak deze mee voor een 5 minuten. Voeg nu de geraspte courgette toe en bak dit mee voor een paar minuten. Blus met de witte wijn en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg dan de ongekookte orzo toe en roer goed door zodat er een olielaagje om de orzo komt. Giet de groentebouillon erop, zout peper en evt andere kruiden naar smaak en laat op een laag/middelhoog vuur de orzo in ongeveer 10 minuten beet gaar koken. Hou in de gaten det er voldoende bouillon is, anders wat warm water toevoegen. Op het laatst de geroosterde zonnebloempitten toevoegen, de fijngehakte peterselie en evt de geraspte kaas (of dit in een schaaltje serveren) laat dit alles goed verwarmen en daarna snel serveren en genieten van deze heerlijke orzo risotto, met dank aan de natuur!

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN