Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Interview: de mensen achter: "Made by Creative Label"


images/logo.pngIn diverse columns op onze website hebben we aandacht besteed aan originele Griekse producten. Van levensmiddelen tot vakantiesouvenirs: we proberen u te verleiden : “Buy Made in Greece”! Recent werd mijn aandacht getrokken door een link naar de website van “Made by Creative Label”. Nieuwsgierig geworden bezocht ik deze website en trof een mooi initiatief van twee Grieks / Nederlandse dames aan. In deze column een interview met de mensen achter dit “Made by”.

 

 

 

images/foto sanne_vanessa.jpgHet is 2014 als Sanne Mylonas de mogelijkheden onderzoekt om jonge Griekse ontwerpers op enigerlei wijze te ondersteunen. Zij richt in de herfst van datzelfde jaar het bedrijf “Made by Creative Label” op.Tijdens het organiseren van evenementen voor Griekse ontwerpers in Chania, Kreta, ontmoet zij Vanessa Polichronaki. De dames raken hierover aan de praat en ontdekten hun beider Grieks / Nederlandse achtergrond. Enkele maanden later zal deze toevallige ontmoeting in een samenwerking resulteren: Vanessa ziet “Made by” op Facebook en neemt contact met Sanne op om te kijken wat zij voor het label zou kunnen betekenen.

 

 

 

 

 

Een interview met de titel “De Mensen Achter “Made by Greative Label” kan natuurlijk niet zonder een introductie. Wie zijn jullie, wat is jullie achtergrond? Hoe is de taakverdeling?

 

Sanne Mylonas:


images/sanne.pngIk ben de oprichter van het Made By, Creative Label. Ik ben van half Grieks/half Nederlands afkomst en opgegroeid in Nederland. Twee jaar geleden besloot ik om mij te verdiepen in het ondernemerschap en voor een periode naar Griekenland te vertrekken om het leven daar te ontdekken. Dus ik zei mijn vaste baan als internationaal strafrecht juriste op en begon mijn grote avontuur! Ik heb in Griekenland onderzocht welke potenties er lagen, heb mijn eigen bedrijf opgestart en ben nu de trotse “moeder” van Made By, Creative Label!
Ik ben verantwoordelijk voor alle aspecten van de bedrijfsvoering, het werven van de ontwerpers en het onderhouden van contact met hen. Daarnaast onderhoud ik de contacten met potentiele afnemers in Nederland en plan ik de evenementen waar het label aan deelneemt. Als oprichter ben ik uiteraard ook verantwoordelijk voor de marketing van het label en het uitstippelen van alle toekomstplannen en uitbreidingen.


Vanessa Polichronaki:


images/vanessa.pngIk ben, net als Sanne, van half Griekse afkomst en had daarom direct veel enthousiasme voor het project. Momenteel combineer ik meerdere banen met mijn werk voor het Label waarbinnen ik veel van mijn creativiteit kwijt kan. Van origine kom ik uit de veterinaire werkwereld maar ik ben nu vooral in het vastgoed en toerisme actief. Daarnaast houd ik veel feeling met de Griekse gemeenschap door mijn frequente trips naar Kreta en mijn werk in de Griekse traiteur 'Mitsos' van mijn ouders, welke in het centrum van Amsterdam veel Grieken aantrekt. 

Ik houd me bezig met de ondersteuning vanuit Nederland, zoals het regelen van opslag, het bijhouden van de voorraden en het afgaan van de markten in Nederland. Tevens fungeer ik als oren en ogen voor Sanne vanuit Nederland. Wij hebben nauw contact met elkaar en informeren elkaar over de ontwikkelingen in Nederland en Griekenland.

 

 

 

Sanne, je schrijft op jullie website dat je in 2014 de mogelijkheden bent gaan onderzoeken om jonge Griekse ontwerpers te ondersteunen. Wat heeft je hiertoe gemotiveerd?

 

Sinds mijn verblijf in Griekenland heb ik veel jonge ontwerpers leren kennen die de crisis naast zich neerleggen en nieuwe initiatieven beginnen, experimenteren en nieuwe kansen ontdekken. Ik word enorm enthousiast hiervan en wil op mijn manier zorgen dat deze positieve energie blijft voortbestaan door ze een uitbreiding van hun netwerk en verkoop in Nederland te bieden.

 

Nog datzelfde jaar richt je “Made by Creative Label” op. Vertel eens iets over de filosofie en doelstellingen.

 

images/tassen efi dolcini handbags.jpgHet idee achter het label is de positieve initiatieven in de creatieve industrie te stimuleren. Op een eenvoudige wijze krijgen ontwerpers de kans om hun naam ook buiten Nederland op de kaart te zetten. Wij zorgen voor al hetgeen dat te maken heeft met de bedrijfsvoering zoals de logistiek, de marketing, de verkoop en de financiële administratie. De ontwerpers hoeven zich daardoor alleen maar bezig te houden met hetgeen zij het leukst vinden: het ontwerpen! Dit kunnen zij doen zonder grote financiële investeringen en zonder dat hun naam verloren gaat binnen het label. Bij ons staan namelijk de ontwerpers centraal! We vormen als het ware een team, waarin diegenen die daarvan deel uit maken individueel in de “spotlight” worden gezet (en soms gebeurt dat letterlijk zoals in de promo-filmpjes die we van ze maken!).
De doelstellingen van het label zijn tweeledig: a. we willen dat jonge ontwerpers die van hun passie hun beroep hebben gemaakt blijven groeien en b. we willen laten zien aan de Nederlandse markt dat Grieks design veel verder gaat dan de standaard marmeren beeldjes en toeristen troep die menig Nederlander op vakantie krijgt aangesmeerd!


Hoe ben je in contact gekomen met de designers? Welke criteria hanteert “Made by”?

 


images/foto product littlerocksdesign.jpgContact leggen met de ontwerpers doe ik op verschillende manieren. Een aantal heb ik ontmoet tijdens de evenementen die ik organiseerde in Chania, anderen heb ik via internet opgespoord en veel ook via bezoeken aan galeries, evenementen en markten. Maar we worden ook veel rechtstreeks benaderd door ontwerpers zelf. Dit blijft een “ongoing” proces want we willen nog meer ontwerpers de kans bieden om lid te worden van het label en we willen de collectie blijven uitbreiden om het Nederlandse publiek meer variatie te bieden.
Het label werkt met kleinschalige ontwerpbureaus, zowel startende als gevestigde namen, die hun producten zelf produceren dan wel gebruik maken van kleinschalige productiebedrijven. Het allerbelangrijkste selectiecriterium is uiteraard of het product geschikt is voor de Nederlandse markt, omdat dat onze afzetmarkt is. Daarnaast kijken we naar de duurzaamheid, de originaliteit van het product en ook naar of wij het zelf graag zouden willen dragen of in ons huis willen hebben staan.


Bestaat er een wezenlijk verschil tussen Grieks en Nederlands design?

 

Ja en nee. Uiteraard heeft ieder land zijn eigen voorkeuren, stromingen en smaak. Maar wat het label juist wil aantonen is dat de grenzen vervagen en dat dat verschil niet meer wezenlijk is. Als wij niet uitdrukkelijk aangeven dat de producten die wij verkopen uit Griekenland komen, dan zouden onze klanten dat niet kunnen opmaken uit het ontwerp of het voorwerp.

 

Vertel eens wat over de bij “Made by” aangesloten ontwerpers.

 

images/foto ast products.jpgHeb je even?? Hahaha!! Het zijn stuk voor stuk dappere pioniers die juist nu benutten om hun dromen na te streven dus over iedereen is wel wat te vertellen! Meer in het algemeen kan ik zeggen dat we ontwerpers hebben van geweldige handtassen, huishoudelijke accessoires, cosmetica, sieraden en ecologische kleding. Iedere ontwerper doet iets unieks binnen zijn merk. Zo zitten er in al de handtassen van Efi Dolcini Handbags persoonlijk geschreven “fortune cookies” voor de nieuwe eigenaar van de tas, en iedere fortune cookie is uniek. De energie van het team van Little Rocks Designs, die T-shirts van ecologisch katoen maken en meubilair recyclen, is ongelofelijk aanstekelijk en zij werken niet alleen samen maar wonen ook samen in een huis. Nog zo’n energieke, geweldige ontwerper is Asteris van AST Products, een apotheker met een eigen apotheek in een dorp in Griekenland en die daar zijn eigen cosmeticalijn heeft ontwikkeld. En een aantal van onze ontwerpers, zoals VF Art&Design en RDesign werken nauw samen met Benaki Museum in Athene en verkopen daar ook hun ontwerpen. Ik kan nog wel even doorgaan maar als je de portfolio’s van onze ontwerpers op de website bezoekt, vindt je allerlei leuke insights.


“Made by” probeert de ontwerpen van de Griekse designers op de “trendy Nederlandse markt” zoals jullie dat zelf noemen te verkopen. Hoe reageert de Nederlandse consument op de Griekse ontwerpen?


images/foto regina trifeau jewellery.jpgIn eerste instantie waren mensen nogal sceptisch omdat men bij Grieks design dus meteen denkt aan marmeren beeldjes, de oudheid etc etc. Maar zodra wij de portfolio rondsturen of foto’s online plaatsen krijgen we enorm enthousiaste reacties. Op ons Kick Off Event op 19 maart in het Volkshotel in Amsterdam introduceerden wij ons voor het eerst live in Nederland. Dat was een heel goed moment om te zien hoe mensen reageerden en iedereen was echt heel erg onder de indruk! Wat erg leuk was om te zien was dat de bezoekers zo nieuwsgierig waren over wat ze zagen dat ze de ontwerpers via livestreaming actief allerlei vragen gingen stellen!

 

Waar zijn de ontwerpen van de bij “Made by” aangesloten designers te koop?


images/foto product wedesign.jpgWe hebben twee manieren van verkoop. Allereerst staan wij tweemaal per maand in de Randstad op evenementen zoals de Home Made Market, SwanMarket en de Sunday Market. Op 6 april staan wij bijvoorbeeld in Den Haag, en 12 april in Utrecht.
Daarnaast zijn wij in gesprek met concept stores om de producten daar te verkopen. Voor alsnog zijn dat nog concept stores in de Randstad maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe concept stores in de rest van Nederland maar ook België!
Om een breder publiek te kunnen bereiken zijn wij nu ook een kleinschalige E-shop aan het opzetten waar wij vanaf eind april iedere week een speciaal “Product van de Week” voor selecteren die in the spotlight zetten en online besteld kan worden.

 

Op dit moment vertegenwoordigen jullie Griekse designers in Nederland, is het omgekeerde: het vertegenwoordigen van jong Nederlands talent in Griekenland een logisch vervolg?


Wij richten ons specifiek op het uitbreiden van het netwerk en de handel van jonge Griekse ontwerpers. Andersom staat dus niet in de planning. Wat we wel willen bereiken is om een brug te vormen tussen beide landen en eventuele samenwerkingsverbanden op te zetten.

 

Tot slot stellen wij jullie graag in de gelegenheid om jullie direct tot de bezoekers van onze website te richten. Wat zouden jullie aan hen kwijt willen?


images/foto product rdesign.jpgOmdat we een groeiend label zijn, zijn we altijd nieuwsgierig naar Grieks design talent maar ook naar afnemers in Nederland. Mochten jullie enthousiast geworden zijn over ons label en eventueel ontwerpers, evenementen of afnemers kennen dan horen wij dat heel graag. Ze kunnen ons bereiken op Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. . Uiteraard staan wij ook open voor suggesties en hopen wij dat jullie bezoekers ons een keer verblijden met een bezoek aan een van de evenementen waar wij aan deelnemen! Voor iedere smaak en portemonnee is wat wils, zodat een ieder kan genieten wat Griekenland te bieden heeft. Of je nu van industrieel design houdt, bijzonder eye-catchers zoekt voor in je interieur, een grote tassenfanaat bent of op zoek bent naar unieke sieraden of cosmetica dat echt van natuurlijke producten is gemaakt: de designers uitgebreide achtergronden waardoor het aanbod zeer divers is! Op onze website www.madebycreativelabel.com vinden jullie alles over onze ontwerpers maar ook de evenementenkalender zodat jullie kunnen zien waar jullie ons kunnen vinden!

 

Voor meer informatie over “Made by Creative label”: www.madebycreativelabel.com

 

Wilt u contact oponemen met “Made by Creative Label”: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

 

Heeft u belangstelling voor een product van "Made by"? Om de verkrijgbaarheid van de producten te vergroten zet het bedrijf iedere weerk een nieuw product in de spotlights. Dit product kunt u vervolgens online bestellen. Kijkt u voor het "Pick Me Product"van de week op: madebycreativelabel.com/nl/shop

 

Disclaimer:

De kwaliteit en betrouwbaarheid van de in deze column genoemde webshops zijn niet bij ons bekend. De Griekse Vereniging Eindhoven en de auteur zijn niet aansprakelijk voor eventuele schades ten gevolge van bestellingen welke bij genoemde webshops zijn gedaan.

 

Op deze column rust copyright:  Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enigerlei vorm of wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opname of enige andere manier. Dit is alleen mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

 

 

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Top Desktop version